miercuri, 28 septembrie 2011

Bocanci Teva , Ghete Grisport

O zi noua un nou articol despre bocanci . Astazi continuam seria postarilor cu firme care produc bocanci pentru munte si alpinism . Astazi voi vorbi despre renumita firma TEVA care are o istorie mare in producerea bocancilor . Acestia fabrica bocanci mai mult pentru sporturile extreme cum ar fi alpinismul sau cataratul pe munti . Bocanci Teva sunt foarte buni pentru aventurile pe munte . Acestia au urmatoarele caracteristici :
- bocanci de iarna, solizi talpa rigida, prindere de coltari automati. Sunt folositi in conditii de trasee dificile de iarna cu ajutorul coltarilor, pentru catarare pe gheata sau expeditii. Acestia la randul lor se impart in cateva subdiviziuni in functie de altitudinea/masivul unde ar fi folositi;
-pentru uz in alpinism de iarna, ATENTIE! nu neaparat pereti verticali de gheata sau cascade, talpa rigida, prindere pentru coltari semi-automati, sau automati, sunt mai grei decat bocancii obisnuiti, au o izolatie termica superioara.

-pentru expeditii de mare altitudine cu temperaturi reduse se folosesc bocancii dubli. Initial acesti bocanci aveau carcasa exterioara fabricata din piele, ulterior din plastic, mai nou niste materiale compozite, cu proprietatile izolatoare ale plasticului si cu flexibilitate mai mare. Gheata interioara este cea care da insulatia termica, astfel modele de top ale firmelor producatoare au temperaturile extreme la aprox -40 grade celsius.
Aceasta categorie este de asemenea preferata de cei care practica alpinism hivernal si sunt obligati sa doarma la cort sau in conditii de bivuac. In acest mod, bocancul interior este tinut in picioare in sacul de dormit iar carena ramane afara. Se inlatureaza astfel dificultatea incaltarii unui bocanc inghetat dimineata. Producatorii cei mai seriosi sunt Koflach, LaSportiva, Asolo, Lowa, Meindl. Salomon a renuntat la productia modelelor tehnice si de aceea fac doar bocanci de zapada (vezi categoria 2c).

-pentru catarare pe gheata si trasee mixte sau dry-tooling. Sunt niste bocanci revolutionari, usori, subtiri, compatibili cu coltari automati. Unele modele pentru escalada sportiva vin cu pintenii de coltari direct atasati.

O pereche de bocanci TEVA :



Si ca un bonus pentru ziua de astazi va spun ceva si despre Ghete Grisport acestea sunt produse de faimoasa firma de incaltaminte Grisport care este prezenta in peste 50 de tari inclusiv Romania . In tara noastra o gasiti cam peste tot aceasta firma in fiecare oras mare cate un magazin de la Grisport . Aceste ghete produse de ei sunt de tip sport si foarte frumoase dupa parerea mea , pot fi folosite atat in excursiile cat si ina ctivitatile sportive . Pot fi puratet peste tot in roas la munte .

Maine voi reveni cu alt post o zi buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu